6 november 2018

Cosmos Music Publishing representerar Concord Music för Norden

Cosmos Music ingår avtal med det amerikanska förlaget Concord Music, det just nu femte största musikbolaget i världen.

Efter en rad avgörande avtal med internationella independent-örlag har Cosmos Music Publishing mer än fördubblat sin omsättning, skriver förlaget i ett pressmeddelande.

Sedan Cosmos Music förvärvade Scandinavian Songs 2015 har man fokuserat på att positionera sig som Sveriges ledande oberoende musikförlag. Cosmos Music Publishing är i dag ett fullservice musikförlag med egna studios på Söder i Stockholm. Alla funktioner finns inhouse och de senaste årens expansion har omfattat bolagets tre verksamhetsområden A&R, katalogrepresentation samt synk och licensiering.

Expansionen har inneburit en kraftig tillväxt och mellan verksamhetsåren 2016 och 2017 har förlaget mer än fördubblat sin omsättning från ca 10MSek till över 20MSek. Cosmos Music Publishing representerar idag flera av världens största indieförlag samt över en halv miljon copyrights för Norden.

– Det är oerhört roligt att se hur förlaget växer i takt med våra låtskrivarframgångar, säger Peo Nylén, Creative Director. Våra låtskrivare är mer aktiva än någonsin och vi har kontinuerligt nya kreativa samarbeten på gång med alla våra internationella partners och nya, spännande camps i Cosmos Studios.

– Sub-publishing av internationella independent-förlag är och fortsätter vara en central del av vår verksamhet, säger Hans Desmond, som leder den delen av förlagets arbete.

I och med avtalet med Concord Music representerar Cosmos Music Publishing nu även dess kataloger Rodgers & Hammerstein samt Boosey & Hawkes.