5 november 2018

Peter Jöback startar egen etikett

Den som kollat in Peter Jöbacks listaktuella nya album Humanology noterar att det kommer på Jöbacks nya egna etikett, precis som hans produktionsbolag är namnet Sinclair.

Peter Jöback startade produktionsbolaget Sinclair Entertainment 2011. Med nya albumet Humanology, som släpptes förra veckan, sjösätter han även den egna etiketten Sinclair Entertainment – The Label. Namnet Sinclair är hämtat från  TV-serien Snobbar som jobbar, med Roger Moore, som startade under Jöbacks födelseår 1971.  Tittar man noga på konvolutet hittar man året 1971 även där.

Den nya etiketten har digital distribution via Record Union och fysisk via Naxos. Humanology, som släpps parallellt med Jöbacks show Med hjärtat som insats på Cirkus i Stockholm, är först ut på egna bolaget för en artist som vill ha kreativ kontroll på alla delar av sin verksamhet (han är även medproducent av showen). Inledningsvis är det Jöbacks egen plattform för utgivning. Men det kan bli även andra akter längre fram.

– Det kan hända att det ges ut fler artister så småningom, säger Marie Dimberg hos Jöbacks management Dimberg Jernberg.

Humanology är Peter Jöbacks första album med nyskrivet studiomaterial på elva år. Såväl 2006 som 2008 var han bästsäljande svenska albumartist.

Lars Nylin