15 oktober 2018

Abbas Salehi till Aloaded

Abbas Salehi blir Label manager hos nystartade digitala musikdistributören Aloaded. Han kommer närmast från egna musikbolaget I Made This, vars katalog bland annat innehåller utgivningar med Per Egland, Division of Laura Lee och Fritjof & Pikanen.

Abbas Salehi kommer också att ha en drivande roll i Aloadeds satsning kring nya affärer och nätverksbyggande.

– Abbas var vårt förstahandsval, och han förstod direkt vad vi håller på att skapa. Hans långa erfarenhet och äkta engagemang för indie-sverige gör honom till en perfekt Label manager på Aloaded. Vi signar nya skivbolag och artister varje vecka nu, och Abbas kommer att vara deras naturliga kontaktperson. Hans kontaktnät är otroligt brett och han besitter också en stor förståelse kring utmaningarna som omger dagens och morgondagens musikutgivning, säger Kalle Magnusson, medgrundare av Aloaded.

Förutom traditionell distribution erbjuder Aloaded service till oberoende skivbolag, artister, managementbolag, studior och musiker med tjänster såsom playlistplaceringar, PR, sync, avräkningar och merch. Företaget är helt självfinansierat och oberoende.

Abbas berättar om varför han tog tjänsten:

– Oberoende musikutgivning har alltid varit min grej och genom åren har jag letat efter den här typen av initiativ för mina egna utgivningar. Äntligen finns det en värdig fullservice-lösning som jag verkligen tror på. Och på ett personligt plan så är det fantastiskt att få jobba med visionära personer och att direkt kunna hoppa in och erbjuda konkreta lösningar för att ny bra musik ska få upptäckas av fler.

Christel Valsinger