1 oktober 2018

Grammis flyttar till Annexet

Grammis äger rum den 7 februari 2019 och efter succén på Grand Hotel i Stockholm tidigare i år tar galan nu klivet till en större arena i form av Annexet vid Globen.

Den 36:e upplagan av Grammis hålls den 7/2 2019. Priset flyttar i samband med det till Annexet på Globenområdet i Stockholm. Prisutdelningen äger rum framför en stor sittande galamiddag och följs av en efterfest med representanter från Sveriges musikindustri.

Nytt för Grammis 19 är att Årets folkmusik/singer-songwriter delas upp i egna kategorier, Årets folkmusik respektive Årets visa/singer-songwriter. Det innebär att Grammis 19 omfattar totalt 22 kategorier.

– Att Grammis flyttar till en större arena innebär med en större scen att vi kan göra annorlunda uppträdanden jämfört tidigare. Dessutom ska det bli roligt att för första gången på länge kunna bjuda på en sittande galamiddag i samband med prisutdelningen, säger Grammis-ansvariga Lisa Cronstedt hos arrangerande Ifpi.

Producent för Grammis 19 är Ulrica Örn från produktionsbolaget Pick a Doll Production. Örn har producerat galor som Melodifestivalen 2016, Studio Eurovision och Guldtuben.

”Det är mycket roligt att vi för andra året i rad får förtroendet att producera Grammis, Sveriges finaste musikpris. Att få skapa en kväll för dessa fantastiska artister musiker och kreatörer inom svensk musikbransch är ett ärofyllt uppdrag. Vi satsar på en värdig kärleksfull och stilfull galakväll där både debutanter och världsstjärnor hyllas”, säger Ulrica Örn i ett pressmeddelande.

Tillkännagivande av de nominerade artisterna sker under en presskonferens den 14 december.

Lars Nylin