19 september 2018

Almost Religious i avtal med Sound Pollution

Almost Religious, som består av skivbolagen Gaphals, The Sign Records och Lövely Records, distribueras från och med nu av Sound Pollution.

Almost Religious grundades i Linköping 2011. Bolagets historia följer ett klassiskt mönster där man från start arbetade med släpp ifrån sitt närområde och med en stark punketik. Bolaget har alltid haft en kärlek till fysiska releaser och har bland annat gett ut Docenterna, Den Svenska Björnstammen, Asta Kask, Henning, Vånna Inget, Den Stora Vilan, Slowgold, Siena Root, Daniel Gilbert, Skogen Brinner och Skraeckoedlan.

Almost Religious arbetar idag med ca 70 artister. Bolaget växer och utvecklas i snabbt tempo och inleder nu ett samarbete med Sound Pollution för att växa vidare.

– Vi är väldigt nöjda över detta nya partnerskap med Sound Pollution och att få dem som distributörer. Sound Pollution har en enorm erfarenhet av att arbeta med distribution och deras arbete genom åren har påverkat vårt personliga musiklyssnande enormt och varit en stor del som gjort oss till dem vi är idag. Att få en partner som Sound Pollution gör att vi kan fokusera ännu mer på att utveckla våra skivbolag till nästa nivå, säger Kaj Sivervik, på Almost Religious.

Johan Hargeby, VD Sound Pollution:

– Musik av fans för fans – det är det Sound Pollution sysslar med. Och ett större fan av musik än Kaj Sivervik och hans medarbetare är svårt att hitta. Almost Religious har på relativt kort tid byggt ett bolag som släpper musik på sina tre etiketter Gaphals, The Sign och Lövely Records. Kaj är förmodligen en av Sveriges bästa A&R:s i en nisch som passar Sound Pollution perfekt och vi är stolta över att få detta förtroende.

– Det är inte helt vanligt nuförtiden med relativt nytt bolag som satsar så hårt, har en bra set-up och på kort tid har byggt en stark katalog och dessutom har ett kontinuerligt flöde av nya releaser.

Under hösten släpps musik från Almost Religious med bl a Paranoid, Hypnos, Lizzies, Skraeckoedlan, De Lyckliga Kompisarna, The Dahmers och MCC [Magna Carta Cartel].