12 september 2018

Johan F. Gren ny VD på Gain Music

Från 1/9 är Johan F. Gren ny VD på Gain Music Entertainment.

Johan F. Gren har arbetat i bolaget med flera olika roller under sju år och får nu förtroendet av att leda bolaget. Gain Music Entertainment har med etiketten GAIN det senaste decenniet etablerat sig som en ledande aktör i hårdrocksgenren med artister som Europe, Hardcore Superstar, Backyard Babies och Mustasch.

2014 inledde bolaget en satsning för att bredda releaserna utanför hårdrocken med etiketterna LINC och DOCKS, där platina- och guldsäljande artister som Wahlstedt, Carl Deman, Jay Smith och Alexander Asp finns.

– Superkul och spännande utmaning. Efter tio år som turnerande artist och sju år i musikbranschen så hoppas jag kunna bidra med ett brett perspektiv på vad både artist och bolag behöver för att utvecklas framåt tillsammans i en bransch som ständigt möter nya utmaningar, säger Johan F. Gren i ett pressmeddelande.

– Johan har under åren visat ett oerhört starkt bolagsengagemang och strukturerat ledarskap. Jag är övertygad om att han kommer kunna stärka bolagets position på marknaden ytterligare, fortsätter styrelseordförande Markus Tagaris.

Bolaget grundades 1996 med säte i Göteborg och bland ägarna återfinns bl.a. Sony Music.

Lars Nylin