26 juni 2018

4 SNABBA Niclas Lagerstam/Let’s Make Love Great Again

Den 11-12 augusti arrangeras en stor festival och kärleksmanifestation på Gärdet i Stockholm. ”Let’s Make Love Great Again” är två dagar av gratiskonserter, föredrag, konst och kultur.

Bland de bokade artisterna finns Darin, Loreen, Kaliffa, Maxida Märak, Mikael Wiehe, Johnossi och Maia Hirasawa. Vi bad arrangören Niclas Lagerstam, som även ligger bakom festivalen Putte i Parken, att berätta mer.

Varför en kärleksfestival?

– Därför att det behövs mer än någonsin. Mörka krafter sprider ut sig, vi måste stå upp och visa att kärleken övervinner allt. Detta är även så mycket mer än en festival, det är en manifestation och ett startskott på något mycket större. Ett dagligt och livslångt arbete som måste få pågå jämt. Vi måste börja se och respektera varandra fullt ut som medmänniskor. Det kan vi göra genom att visa mer kärlek.

Festivalen genomförs i samarbete med Prins Carl Philip och Prinsessan Sofias stiftelse. Hur uppstod samarbetet?

– Stiftelsen tog kontakt med oss i december förra året direkt när dom såg att vi hade lagt upp om manifestationen och tyckte att våra budskap passade deras. Vi har diskuterat fram en samarbetsform under våren och det känns jättebra. Vi jobbar med samma frågor och delar samma värdegrund: människors lika värde.

Let’s Make Love Great Again äger rum samtidigt som Way Out West i Göteborg. Hur ser ni på datumkrocken?

– Jag ser det absolut inte som någon krock. Det finns ingen konkurrens i det vi gör. Vi är ingen festival i den bemärkelsen.Dessutom så är det bara en av dagarna som är samtidigt. Vi förenar alla människor vare sig dom är på gärdet eller ej. Way Out West kommer säkert också vara fyllt av kärlek.

Vad tänker du själv inte missa under festivalen?

– Jag ser mest fram emot att träffa alla människor som kommer. Att få prata med folk. Men naturligtvis så försöker jag nog lyssna åtminstone på  en eller två låtar med varje artist. Det brukar jag alltid försöka göra.

Christel Valsinger