26 juni 2018

4 SNABBA Kristian Riffo/ny A&R Cosmos Music

Kristian Riffo är ny A&R på Cosmos Music och har precis gjort sin första kontraktering. Vi bad honom svara på 4 SNABBA. 

Hur hamnade du i musikbranschen?

–  Började som praktikant på Sony Music 2010 efter att ha studerat sälj & marknadsföring. Höll själv på med musik när jag var yngre men insåg snabbt att det inte var min grej och blev mer intresserad av ”business” delen. Efter det så har jag jobbat med bl.a Lazee, Norlie & KKV, producenten Ishi och publishing bolaget 2Stripes Music (Charlie Bernardo, Dhani Lennevald, Eric Turner) samt grundat bolaget Nivy (Jireel, Denz, Seedy, Jeff Roman).

Du har precis gjort din första signing till Cosmos, berätta om Gissberg!

– Jag har haft koll på Gissberg sedan tidigare. Men för ett par veckor sedan så delade Zlatan ett Youtubeklipp på Twitter där Gissberg kör Ison & Filles Stationen och Jaccos Vår Betong. Jag tog upp detta med min vän och producenten Jakob ”Big Brain Koppanski” och det visade sig att han hade börjat jobba med just Gissberg.  Båda två är grymma musiker och låtskrivare så det var en no-brainer att jobba ihop.

Var hittar du själv ny musik?

– Jag hittar mycket nytt på nätet och ute ”in real life”. Föredrar att träffa folk, lyssna på deras musik i en studio eller live. Allt går så snabbt idag, så man vill helst hitta musiken innan den nått nätet.

Vilka projekt tar du dig an på Cosmos nu närmast?

– Gissberg, till att börja med.

Christel Valsinger