7 juni 2018

PRIS De vann Denniz Pop Awards

Det blev  artisten Ellen Krauss och låtskrivaren och producenten Litens Anton Nilsson som gick hem med Rookie-priserna på Denniz Pop Awards. Ludwig Göransson tilldelades årets Grand Prize och årets MVP-pris gick till rösten som var en ovärderlig del av det klassiska Cheiron-soundet – sångerskan Nana Hedin.

– Vi är helt blown away av nivån på bidrag som skickats in i år. Det har inte varit lätt att vaska i den här guldfloden men vi är så stolta och nöjda över att kunna presentera årets vinnare i Rookie-kategorierna. Ska bli oerhört spännande att följa Ellens och Litens resa framåt, säger Jacob Schulze, Denniz Pop Awards juryordförande och initiativtagare.

Denniz Pop Awards handlar om att hålla Denniz Pops arv levande. Priset syftar till att lyfta och premiera lovande talanger inom låtskrivande/producentskap och artisteri och även prisa de största internationella framgångarna under året (Grand Prize) samt hylla personer som haft en avgörande betydelse i branschen (MVP).

– Ludwigs framgångar under året är sensationella och även om vi i Sverige är bortskämda med ruggigt duktiga låtskrivare och producenter med stora framgångar var det lätt att välja vinnare till Grand Prize i år. Det samma gäller årets MVP – utan Nana hade Cheiron soundet inte låtit som det gjorde, hon har varit en ovärderlig del i Cheiron-historien och förtjänar det här priset som ingen annan, säger Jacob Schulze.

Årets pristagare:

Ellen Krauss – Årets Rookie: Artist
Ellen Krauss, 18, tilldelas priset för sin unika röst och fantastiska låtskrivar-talang. Ellen Krauss är självlärd och efter att ha framträtt med sin egen musik på en skolkonsert förstod hon på publikens jubel att artisteriet kunde vara något för henne. Hon inspireras av vitt skilda artister som Elvis, AC/DC och Bruce Springsteen.

Litens Anton Nilsson – Rookie: Songwriter/Producer
Litens Anton Nilsson, 25, är den klassiskt skolade pianisten som valde bort konserthusen för att skriva och producera kontemporär musik. För sitt nyskapande sound i kombination med grymma låtar tilldelas han priset. Han har samarbetat och skrivit till artister som SHY Martin, Icona Pop och Tove Lo.

Ludwig Göransson – The Grand Prize
Ludwig Göransson tilldelas The Grand Prize för sina fantastiska insatser under året och sin enorma musikalisk bredd. Han ligger bakom Childish Gambinos världshit och Billboard-etta This Is America. Han har varit nominerad i flera kategorier vid amerikanska The Grammys och vunnit med låten Redbone. Han har även skapat filmmusiken till jättesuccén Black Panther.

Nana Hedin – MVP
Sångerskan Nana Hedin tilldelas MVP-priset för att hon bakom kulisserna bidragit stort till att med sin fantastiska röst forma det klassiska Cheiron-soundet och genom det också bidragit till det svenska musikundret. Hon har körat bakom artister som Britney Spears och Celine Dion och är också rösten på många av E-Types största hits.