5 juni 2018

LIVE Lollapalooza till Stockholm

Plötsligt kom ett mail som berättade att Sverige och Stockholm skulle ställas inför den största livenyheten här hemma någonsin. Svaret på det gåtfulla mailet blev att gigantfestivalen Lollapalooza kommer till Stockholm och Gärdet nästa sommar.

Närmare bestämt helgen den 28-29 juni 2019 kommer Lollapalooza till Sverige. Stockholm blir den tredje europeiska staden –  efter Berlin och Paris – att arrangera festivalen som är spridd över tre kontinenter och lockar mer än en miljon besök världen över. Lollapalooza grundades 1991 av Perry Farell, frontman i Jane’s Addiction,

”För mig som festivalarrangör känns det nästan som att få hem ett OS. Jag började själv arrangera konserter i slutet av 1980-talet och Lollapalooza var urtypen av det jag gillade. Där spelade Pearl Jam, Soundgarden, Sonic Youth och Beastie Boys. För mig har det varit ’untouchable’ och speciellt”, säger Patrick Fredriksson, partnership director på Live Nation till DI.

Artisterna kommer att presenteras under 2018 och biljetterna släpps i vinter. Lollapalooza har de senaste åren toppats av namn som The Weeknd, Lana Del Rey, Pearl Jam, Lorde, Bruno Mars, Daft Punk, Eminem och Lady Gaga.

Lollapalooza grundades 1991 som en turnerande festival, fann sitt hem i Chicago 2005 och har sedan dess växt och utvecklats till en internationell angelägenhet som expanderat via São Paolo, Buenos Aires och Santiago i Sydamerika till Berlin och Paris i Europa. Stockholm blir det sjunde tillskottet i den globala Lollapalooza-familjen.

Lars Nylin