26 mars 2018

MUSIKBOLAG Magnus Carlson gäst hos Jools

Förra året introducerades hans northern soul-projekt för en brittisk publik. Nu har Magnus Carlson även gästat Jools Holland på BBC.

Starten för Weeping Willows-sångarens brittiska äventyr inleddes med releasen av två singlar och den hyllade EP:n From Now On. Nu har det följts upp med att Magnus Carlson gästat Jools Hollands Radio 2 ShowBBC2. Radiolegendaren och Squeeze-medlemmen tillägnade 30 minuter av programmet åt Magnus som bl.a. spelade upp två egna låtar och framförde en låt live i studion. Tidigare gäster den här säsongen inkluderar Liam Gallagher, Dua Lipa och Morrissey, för att bara nämna några stora namn. Programmet sändes på BBC Radio 2 den 26/3.

Ett framträdande på den legendariska klubben Crossfire i oktober förra året blev det verkliga startskottet för Magnus Carlsons lansering på de brittiska öarna. Det ledde till support från BBC 2 och Clash Magazine som redan nu hyllat hans kommande singel Wait For Love To Grow. Den är sedan tidigare känd för en svensk publik genom Weeping Willows. Nu släpps den alltså i en ny version och blir den första singeln från den engelska upplagan av hans soloalbum, som släpps i Storbritannien till sommaren i regi av Cosmos.

Lars Nylin