5 mars 2018

FÖRLAG Dubbla andalusiska låtcamps

Musikindustrin har redan tidigare berättat om Janett Jensens låtskrivarcamps i Alnunecar i spanska Andalusien. I maj blir det dubbelt upp för ”Costa Tropical Music Camp” med Tomas Ledin som en av gästerna.
– Första tillfället i år innebär ett Nordiskt camp 6-13 maj. Det är fantastiskt kul att kunna berätta att Tomas Ledin kommer att vara här under två dagar av dessa. Två veckor senare, 20-27 maj, blir det ett camp med fokus på den internationella marknaden, säger Janett Jensen, som i många år jobbade på svenska Warner/Chapell men som sedan några år är baserad i just sydkuststaden Almunecar och där nu årligen har arrangerat låtskrivarcamps.
Rolf Eriksson kommer att vara med båda veckorna och hjälpa till med lite av varje, bland annat teknik, inspelning, gitarrpålägg med mera, fortsätter Janett.
Även om årets dubbla evenemang är Jenetts största projekt i hittills i Almunecar har ett stort antal låtskrivare redan passerat revy. en av dessa är Mattias Bylund. Han summerar upplevelsen:
– Att träffa nya människor, alla med samma fokus, i en underbar miljöm, jag kan inte tänka mig nåt mer inspirerande sätt att skriva låtar. Varje kväll provade vi olika restauranger på Almunecars underbara stränder. Värt trippen ner bara det.
Lars Nylin
Bilden från Costa Tropical Music camp 2017