12 februari 2018

SVERIGETOPPLISTAN v 6 Drake och FAK kvar i topp

Drake är fortsatt etta på singellistan mned God’s Plan [Cash Money/Universal] medan landsmannen The Weeknd ihop med Kendrick Lamar gör en stark start som 6 med Pray For Me [Aftermath/Universal]. På albumlistan behåller First Aid Kit greppet med med Ruins [Columbia/Sony].

Toppen av singellistan är stabil. Ed Sheeran och Beyoncé med Perfect Duet [Atlabric UK/Warner] är kvar som tvåa medan Sheeran med Eminem i River [Aftermatch/Universal] ligger fortsatt trea.

Petter fortsätter däremot uppåt. Toppen av ett berg [Baba/Sony] är nu på plats fyra och fortsatt den starkaste svenska låten. Förra veckans starka klättrare Chainsmokers faller däremot en plats till 11 med Sick Boy [Columbia/Sony], från 16 till nu 10.

Denna veckas tunga klättrare är Rudimental som går från 51 till 12 med These Days [Atlantic/Warner]. En intressant nyhet en bit ner är Bazzi, ett viralt amerikanskt fenomen som med hjälp av bl a Apple Music och YouTube-följe nu nu fått en hit med Mine [ZZZ/Warner] och i Sverige går in som ny 38.

Etta på Heatseeker är Justin Timberlake som just nu syns lite här och där, här handlar det om Man Of The Woods [RCA/Sony].

Albumlistornas hetaste nya namn är två veteraner. Uno Svenningsson går in som 7 på albumlistan med Andras sånger [Playground/Sony] men toppar den fysiska listan. De engelska metalveteranerna Saxon är tvåa med Thunderbolt [Silver Lining/Warner] på den fysiska, men etta på vinyllistan.

Fortsatt kvar i toppen av samlingslistan är filmmusiken till The Greatest Showman [Atlantic/Warner].

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se