23 januari 2018

4 SNABBA Adoo/Delli Music Group

Cosmos Music har inlett ett samarbete med den Göteborgsbaserade hip hop-labeln Delli Music Group. Med start på fredag kommer sex singlar att släppas. Vi tog ett snack med artisten Adoo, som också driver etiketten.

Delli Music Group startades 2013 i Göteborg. Efter sina första fem år har bolaget två guldsäljande artister i Adoo och Shuez och har även nått stora Youtube-framgångar med Bori & Suans Var med mig som setts över tre miljoner gånger.

Nu tas steget till en ny nivå genom avtalet med Cosmos Music. Sex singlar ska släppas genom samarbetet. Först ut är Shuez singel Jag ser som släpps den 26:e januari. Sen följer släpp från Moe, Bori & Suan, Zeki, Jaeff och så Adoo själv.

Vad betyder samarbetet för dig och för Delli Music Group?

–För mig är det ett stort steg att få signa hela bolaget med Cosmos och teamet där. För Delli Music Group är detta ett otroligt stort lyft, speciellt för artisterna som känner att de fått en bekräftelse på sitt hårda arbete.

Du är både artist och driver etiketten, finns det några svårigheter med att kombinera de rollerna?

– Både ja och nej. När en av våra artister lyckas, så lyckas jag med, så för mig är det otroligt roligt att se dem växa. Att få förverkliga någons dröm är absolut lika stort som att man själv skulle lyckas.

Vilken typ av artister söker sig Delli Music Group till, vad är inriktningen?

– Lite allt möjligt om jag ska vara ärlig. Vi söker alltid efter oslipade diamanter där vi kan göra stor inverkan och hjälpa artisterna att lyckas. Men det vi jobbar mest med är hiphop/r’n’b och pop.

Hur mår Göteborgs hiphopscen i övrigt just nu?

– Tror aldrig göteborg haft så stora möjligheter som nu. Folk är så kreativa och vågar mer än tidigare. Vi har en del labels här, så som Sameplate Music, Linc Music, Ladron, och Montego Music  och det tycker jag är otroligt roligt att se. För några år sedan fanns inte dessa möjligheter i Göteborg. Det gör att scenen växer och fler kreativa vågar ta steget ut. Fler dörrar öppnas.

Christel Valsinger