19 januari 2018

MUSIKBOLAG Sofia Jannok till Jubel

Artistbyrån Jubel har inlett ett samarbete med Sofia Jannok som innefattar både releaser och live. Rebecca Lidh kommer att vara ansvarig projektledare och Martin Rosell är Sofias nya agent. 

– Sofia Jannok är en mycket intressant artist och låtskrivare som vi är så glada och stolta över att ha med i Jubelfamiljen! Att få jobba nära Sofia och på så sätt ta del av hennes kreativitet, styrka, musik och texter är otroligt inspirerande. Vi ser väldigt mycket fram emot att vara en del av hennes resa framöver och hoppas och tror att ingen i Sverige ska missa hennes vackra musik och viktiga budskap, säger Rebecca Lidh på Jubel.

Sedan 2005 har Sofia Jannok arbetat med musik på heltid. Hon slog igenom för en bredare publik genom att sjunga Waterloo på samiska i mellanakten under Melodifestivalen 2009 och delar sin tid mellan samebyn, Umeå och turnéer världen över. Hon har sommarpratat i radio, gjort TED-talks och varit en stark röst under klimatkonferensen COP21 i Paris. Hon har två Grammisnomineringar i ryggen, fick förra året Ulla Billquist-stipendiet och har i år tilldelats Konstnärsnämndens långtidsstipendium.

Christel Valsinger