27 december 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 51 Eminems hårda julklapp

Tomten kom med ett hårt paket Eminem lagom till jul, vilket avspeglar sig på julveckans listor. Ny etta på singellistan blev River feat Ed Sheeran [Aftermath/Universal] medan nya albumet Revival gick in som nummer två på den listan efter Benny Anderssons Piano [DG/Universal].

Julveckans singellista dominerades som alltid på senare år mäktigt av jullåtar, men utöver Eminems starka start är allestädes närvarande Ed Sheeran ihop med Beyonce kvar som nummer 2 med Perfect Duet [Atlantic UK/Warner].

Dessutom startar Chris Kläfford starkt som 8 med nya Imagine [Universal/Universal] – John Lennon-tolkningen som blev TV-publikens favorit under säsongens Idol i TV4 – medan Kläffords Treading Water [Universal/Universal] är kvar på plats 3.

Detta adderar även upp till att Chris Kläfford gör en stark start på albumlistan med debutalbumet Treading Water, som placerar sig som nummer 3 även det.

För Marshall ”Eminem” Mathers innebar förstaplatsen på singellistan rapparens femte svenska etta genom åren. Första gången handlade det om Lose Yourself, år 2002. Det året hade han även sin hittills enda albumetta här, med The Eminem Show, han har däremot redan tidigare varit tvåa hela tre gånger om.

På samlingslistan finns Så mycket bättre säsong 8 [Playground/Playground] kvar i topp. Ny etta på vinyllistan är återutgivningen av Popsicles Lacquer [Woah Dad!/Border] lagom till att bandets genombrottsalbum fyller 25 år.

Nästa Sverigetopplista presenterar MI efter nyår så denna spalt passar på att hälsa gott nytt topplisteår!

Lars Nylin