5 december 2017

PRIS Flera Grammychanser för Ludwig Göransson

Svenske producenten Ludwig Göransson kan gå hem med flera Grammys när den amerikanska galan äger rum i slutet av januari. Hans samarbete med Donald Glover under namnet Childish Gambino är nominerat i fem kategorier. Även svenska Meshuggah är nominerade.

Den 28 januari är det dag för den 60:e upplagan av the Grammys. Flest nomineringar totalt har Jay-Z, som har vinstchans i åtta kategorier.

Childish Gambino har nomineringar i fem kategorier, bland annat i ”Record of the Year” för låten Redbone och Album of the Year för Awaken My Love (hela listan här).

Redbone som noter på Ludwig Göranssons Instagram. 

Ludwig Göransson var Grammynominerad även 2014, för Childish Gambinos Because the Internet (intervju i MI här) och har gjort musik till tv-serier som Community och New Girl. Han ligger också bakom soundtracket till Creed – the Legacy of Rocky, som gick upp på bio förra året.

Svensk Grammychans 2018 finns också för Umeåbandet Meshuggah, som är nominerade för Clockworks i kategorin ”Best Metal Performance”.

Ytterligare svenskkopplingar finns i ännu ett par nomineringar. Låten Stay med Alessia Cara och Zedd, som är nominerad i ”Best Pop Duo/Group Performance”, är skriven av Jonnali Parmenius (Noonie Bao) och Linus Wiklund.

Dessutom är fyra av låtarna på Imagine Dragons album Evolve, producerade av Mattman & Robin. Albumet nominerat till en Grammy för ”Best pop vocal album”.

Christel Valsinger