28 november 2017

MUSIKBOLAG Micke Hagerman ny Head of A&R på Sony Music

Nyligen blev det klart att Micke Hagerman efter årsskiftet kommer tillträda rollen som ny Head of A&R på Sony Music. Hagerman började en gång på skivbolag men är inte minst branschbekant för sina roller i TV-format som Så mycket bättre och Idol.

Micke Hagerman kommer närmast från managementbolaget Bud Fox, där han även var delägare och representerade artister som Amanda Jenssen, kent, Petra Marklund, Tove Styrke med flera. Parallellt med sina managementuppdrag har Micke varit med och startat upp diverse TV-format (Idol, Så Mycket Bättre, Dansbandskampen, Körslaget med flera). Micke startade sin karriär på skivbolagssidan som label manager/A&R på BMG.

– Jag är otroligt glad över att Micke har valt att komma till oss på Sony Music. Under de senaste åren har vi byggt upp ett fantastiskt roster av artister med bredd och kvalitet vilket har resulterat i framgångar på både den svenska – och allt oftare även den internationella marknaden. Med Mickes erfarenhet och succéer inom flera delar av branschen är jag säker på att vi kan ta nästa steg i bolagets A&R-arbete, där kombinationen av att hitta nya talanger och långsiktig artistutveckling är viktigare än någonsin, säger Mark Dennis, VDSony Music.

– Efter att ha jobbat som manager åt artister och låtskrivare under 15 år så känns det här som ett nytt, utmanande och spännande steg. Mark har byggt ett fantastiskt och kreativt team på Sony som jag verkligen ser fram emot att bli en del av, säger Micke Hagerman.

Micke Hagermans Bud Fox Management-partner och delägare, Filip Wilén, kommer att driva bolaget vidare. Micke Hagerman kommer att tillträda sin roll på Sony Music efter årsskiftet.

Lars Nylin