26 november 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 47 Post Malone åter och nu är det jul igen

Post Malone återtar tronen på singellistan med Rockstar [Republic/Universal]. Samtidigt gör jullåtarna entré på allvar. På albumlistorna är Marcus & Martinus ny dominant med Moments [RCA/Sony] i topp av såväl albumlistan som den för fysisk försäljning.

Hov1 petas dock bara ner till plats 2 med Pari feat Jireel [Svenska Inspelningar/Universal] och Ed Sheeran ligger kvar som 3 med Perfect [EastWest/Warner].

Joakim Lundell gick förra veckan in som ny nummer 5 med Only Human feat Sophie Elise [Ninetone/Universal] men tappar nu till 15.

En intressant klättrare är Avicii som med den senaste singeln Lonely Together feat. Rita Ora [Universal/Universal] går från 18 till 13, den största rörelsen i toppen av en annars stabil lista i tätskiktet.

Veckans nykomling är Luis Fonsi & Demi Lovato med Echame la culpa [Republic/Universal] på plats 32. Puerto Ricanen Fonsi hade tidigare i år två gånger om stora hits med låten Despacito.

Sabina Ddumba fortsätter att bekräfta bilden att hon når bredast av årets deltagare i Så mycket bättre. Den här gången genom att vara ny nummer 57 med sin version av Varför är kärleken röd [Warner/Warner]. Låten skrevs ursprungligen av Torgny Söderberg men är odödliggjord av Kikki Danielsson.

Vecka 47 är också veckan när jullåtarna gjorde entré på bred front. Mariah Carey gick in som 98 redan förra veckan med All I Want For Christmas Is You [Columbia/Sony] och går nu tilll 40 med Wham! som alltid strax bakom med Last Christmas [Columbia/Sony, nu in som 47. Parallellt fick samlingsettan en nygammal etta i Absolute Christmas 2015 [Metronome/Warner].

Heatseeker har en ny etta i rapparen ASAP Ferg med Plain Jane [RCA/Sony].

Vinyllistan har en ny etta i Anna Ternheims All The Way To Rio [Universal/Universal].

www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin