26 november 2017

EXPORT Sweden Makes Music till New York för femte året

Det svenska Generalkonsulatet i New York och Export Music Sweden har – i samarbete med Luger – under 5 års tid drivit projektet Sweden Makes Music för att uppmärksamma och prata om svensk musik och svensk musikindustri i USA. I december återvänder projektet i sällskap av artisterna Janice, Sarah Klang och sweep.

Spelplatsen för Sweden Makes Music är just New York, och hittills har artister som Sabina Ddumba, Silvana Imam, Beatrice Eli, Zhala, Axel Boman och många fler bjudits in för att framträda. I år återvänder projektet med artisterna Janice, Sarah Klang och sweeep.

– Det känns otroligt kul att vara tillbaka för ytterligare ett år, vi har med tiden blivit bortskämda med fantastiska spelningar och oförglömliga kvällar. Sverige är ett land som ligger i framkant inom många exportområden, framförallt musik. Därför har vi alltid som ambition att lyfta upp nya och spännande namn som vi tror har chansen att verkligen ta för sig på den amerikanska marknaden, säger Niklas Arnegren från Generalkonsulatet i New York i ett pressmeddelande.