22 oktober 2017

ExMS: Lyckade möten med Sydkoreanska giganter

I samband med Mu:con-konferensen i Seoul arrangerade Export Music Sweden 25-28 september en delegationsresa där det svenska sällskapet mötte några av Sydkoreas, och därmed världens största musikbolag.

Bortsett från deltagande och möten på Mu:con besökte delegationen bl.a. gigantiska S.M. Entertainment och Ekko Music Rights där Chris Lee (Director S.M. Entertainment) och Hyowon Chung (General Manager Ekko Music Rights) berättade om verksamheterna och svarade på frågor.

Delegationen träffade även Metropolis och fick en keynote om musikindustrin i Sydkorea av Chan Kim (Chairman of Record Label Industry Association of Korea, LIAK). En mottagning arrangerades dessutom på den svenske ambassadörens residens med inbjuden sydkoreansk musikbransch.

Med på resan var bortsett från ExMS VD Jesper Thorsson och projektledare Sofia Thurn: Peo Nylen (Cosmos Music Songs), Daniel Larsson (Mr.Radar), Axel Åkerlund (PRMD), Isse Samie (Woah Dad!) och Andreas Grahn (20/20 Records). Resan genomfördes med stöd av Tillväxtverket.
– Dte blev ett mycket lyckat nedslag i denna viktiga musikmarknad. Stort tack till de svenska delegaterna, ambassadör Anne Höglund och Hyun Jung Bak på den svenska ambassaden i Seoul och även Pelle Lidell på Ekko Music Rights i Stockholm för värdefull kontaktförmedling inför denna resa, säger Jesper Thorsson till MI.
Lars Nylin
Bilden: Svenska delegationen på besök på S.M Entertainment och Ekko Music Rights i SM Town, Seoul. Foto: Jesper Thorsson.