8 oktober 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 40 Post Malone och Pimmes massiv

Post Malone fortsätter att toppa singelistan med Rockstar [Republic/Universal]. albumlistan går en svensk rockstar, Joakim Thåström, in i topp med nya Centralmassivet [Razzia/Sony].

På singellistan är kvartetten i topp orubbad sedan förra veckan. Sam Smith är fortsatt nummer 2 med Too Good At Goodbyes [Capitol/Universal], Zayn kvar som 3 med Dusk Till Dawn [RCA/Sony] och de senaste veckornas klättrare  Logic planar ut som 4 med 1-800-273-8255 [Def Jam/Universal].

Förra veckans bästa nykomling, Kygo med Stargazing [Kygo/Sony], går från 13 till 10. Men Ed Sheeran gör en ännu intressantare klättring, från 58, till 14, och nu 7 med Perfect [East West/Warner].

Veckans starkaste nykomling är J Balvin & Willy William med Mi Gente (feat. Beyoncé) [Universal Music Latin/Universal] som går in som 32. Eller om vi ska kalla det för återkomst. Låten var i sitt original nummer 4 på Sverigetopplistan redan i juli. Den nya remixen med Beyoncé är gjord för att samla in pengar som stöd till orkanoffer i Mexiko och Västindien den senaste tiden.

Etta på Heatseeker är First Aid Kits nya singel It’s A Shame [Columbia/Sony]. De två senaste veckornas etta, Elias Abbas med Min Queen [Warner/Warner], faller däremot till 10.

Albumlistan har en ny tätduo. Thåströms listandelar visar att han är en tydlig etta och Centralmassivet toppar även fysiska listan respektive vinyllistan. Men även Benny Andersson gör en stark start med sitt album Piano [DH/Universal]. Anderssons verk för piano är tvåa på såväl stora listan som den fysiska. De senaste veckornas etta Avicii är nu nummer 3 med AVĪCII (01) [Universal/Universal]. Att notera är också att David Gilmour toppar DVD-listan med Live At Pompeii [Columbia/Sony] medan det medföljande albumet är 2 på vinyllista, 3 på den fysiska listan och 12 på den stora listan.

På samlingslistan är soundtracket till Trolls [RCA/Sony] fortsatt etta på listan.

www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin