3 oktober 2017

MUSIKBOLAG Woah Dad! kontrakterar JON

Svensk punk får ett nytillskott när J.O.N. släpper första singeln Teenage Alcoholic på etiketten Woah Dad! den 13 september – dagen före frontmannen Jon Fredrikssons 15-årsdag.

Jon Fredriksson har under en längre tid tjänat sina pengar genom att stå på gatorna i Göteborg och spela el-gitarr. Med sina punk-covers, sin attityd och karisma blev han ett tag en liten viral succé. Jon Fredriksson visade sig dock även sitta på låtskrivartalang och har nu kontrakterats till Woah Dad!

Ihop med Crippa från Attentat och Pontus från Bottlenecks gick han in i Welfare Studios (Lurking Fear, Ian Persson, Bombus mfl.) med producenterna Olle Björk och Per Ståhlberg. Resultatet är enligt pressmeddelandet ”snabb punkrock med doft av amerikanska västkusten och klassisk punks tykna texter”.

Dagen innan Jons 15-års dag, 13 oktober, släpper Woah Dad! singeln Teenage Alcoholic  och i november kommer debutalbumet.

Christel Valsinger

Foto: Patrik Stjern