1 oktober 2017

IMPALA Award till Jonas Sjöström

Playground Musics Jonas Sjöström har fått utmärkelsen ”2017 Impala Award for Outstanding Contribution to European Independent Music”. Sjöström var själv en gång med och grundade intresseorganisationen för europeiska indiebolag.

Jonas Sjöström började sin karriär på skivbolaget MNW 1978 och har sedan dess varit engagerad inom ett antal ideella organisationer i musikbranschen. Han är även med i IFPI Sveriges styrelse. Sedan 1999 äger och driver han även det oberoende musikbolaget Playground Music Scandinavia.

– Vi agerar på är en extremt konkurrensutsatt marknad som kräver samarbete mellan alla de mindre aktörerna. Jag är stolt över att ha fått vara med att skapa Impala, Merlin och nu WIN, för det är viktiga institutioner som kommer att kunna leverera avgörande stöd till indiebolagen världen över framöver, säger Sjöström till MI och fortsätter:

– Jag har alltid haft en stark tilltro till kollektivets styrka och behovet av att independent bolagen organiserar sig, nationellt och internationellt.

Vad är det viktigaste framöver för er del av musikindustrin?

– Det bara att hoppas att vi även kan få mer politiskt stöd som den jobbskapande och kreativa kraft vi utgör. Min uppfattning är att de små skivbolagen är de politiskt mest bortglömda av alla inom den kreativa sektorn. Det viktiga fonogramstödet är på samma larvigt låga nivå som när det infördes på 70-talet.Vi behöver en ny kulturpolitik och en ny kulturminister.

Lars Nylin