25 september 2017

SHOWCASE Fem svenska akter till Mondo i New York

Fem svenska artister får spela på den internationella musikfestivalen och konferensen Mondo i New York. Showcasen är ett samarbete mellan Musichelp, Talent Coach, Westin Promotion och Rehn Musik Group.

Musichelp i Trosa, som bland annat arbetar med artistutveckling och synk, sätter ihop svenska showcase på den amerikanska musikfestivalen och konferensen Mondo i New York City,  som pågår 4-7 oktober. I samarbete med Talent Coach i Kalmar, Westin Promotion i Varberg, och Rehn Music Group i Stockholm kommer fem svenska artister att få visa upp sig för musikbransch från hela världen, men främst från Nordamerika.

Mondo NYC är inne på sitt andra år och har ersatt den klassiska festivalen CMJ (Collage Music Journal).

– Det ska bli väldigt kul att se vad Mondo och NYC kan erbjuda oss. Vi har en mycket bra lineup. Många intressanta samarbeten är redan på gång och kommer får mer energi när vi kommer över säger Peter Åstedt på Musichelp.

Foto: Peter ÅstedtDe två svenska showcasen kommer hållas den 4 oktober på Drom (85 Avenue A, New York) och den 6 oktober på Rockwood Music Hall (196 Allen Street, New York). De fem uppträdande artisterna är Adée (bilden), Dimpker Brothers, Molly MinottKristofer Greczula och Royal Prospect.

Adée åker för sjunde gången till NYC. Förra gången var det för att spela in med superproducenten JKey som bland annat jobbat med Jay Z, Alicia Keys och Beyoncé. Resultatet, singeln Wasted On You  släpps den 13 oktober. Adée spelar den 6 Oktober på Rockwood Music Hall. Det gör också Molly Minott, som kom på en andra plats i Idol 2014 och som nu är aktuellt med en Sverigeturné med Star for Life, liksom Dimpker Brothers, som nyss har spelat in ett nytt album i USA.

På Drom den 4 oktober spelar  Kristofer Greczula, som släppte nya singeln You Are Not Alone (Aldrig ensam) tillsammans med organisationen Aldrig Ensam, som jobbar för bättre psykisk hälsa hos ungdomar. Låten har på två veckor redan streamat över 100 000 gånger på Spotify.

På Drom spelar också Royal Prospect, som aktuella  med nya singeln I Feel Alright i slutet av september.