12 september 2017

SPOTLIGHT Tove Lo ”Disco Tits”

Tove Lo slår till med en låttitel man aldrig glömmer och en modern discotolkning som vinner nya fans. Disco Tits är första singeln från kommande tredje albumet Blue Lips [Lady Wood Phase II].

Det som avgör om en artist kommer att få en lång karriär är förstås inte storleken på den första hiten, utan förmågan att fortsätta vara intressant. Det gäller att utvecklas men utan att springa ifrån sin publik.

Tove Lo besitter, tillsammans med produktionsduon The Struts (Jakob Jerlström och Ludvig Söderberg), en fantastisk förmåga att ta sitt uttryck vidare utan att behöva återuppfinna sig själv. Allt hon gör följer en linje, men aldrig får jag känslan av att hon upprepar sig.

Disco Tits [Universal Music/Warner Chappell] tar Tove Los sex- och drogdrypande electropop i ännu en ny riktning. Som den ekivoka titeln tydligt klargör pratar vi disco, men inte någon 70-talsnostalgisk  sådan, utan en laidback, cool typ med nedpitchade sångsamplingar och en monoton refräng med en texthook som ingen annan än Tove Lo kan leverera:

I’m sweatin’ from head to toe
I’m wet through all my clothes
I’m fully charged, nipples are hard
Ready to go

Den borde tilltala den publik som redan fallit för Tove Los förening av melodisk pop och nakna bekännelser, men verkar också kunna ge henne nya fans. I The Fader skriver skribenten Myles Tanzer under rubriken ”Tove Lo’s Disco Tits is a really good song” att han aldrig varit så förtjust i ”Swedish popstar Tove Lo” och att han därför inte var beredd på hur besatt han skulle bli av Disco Tits.

Tove Los tredje album Blue Lips [Lady Wood Phase II], är planerat att släppas senare i år.

Christel Valsinger 

Lyssna här: