29 augusti 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 34 Justin igen

Avicii håller ställningarna med Without You (feat. Sandro Cavazza) respektive albumet AVĪCI (01)[Universal/Universal]. Men Justin Bieber utmanar på singellistan med nya Friends [BloodPop/Republic/Universal] ihop med producenten BloodPop.

Friends är Justin Biebers första egna singel i Sverige på över ett år, däremot har hans namn pepprat listorna som featuring ihop med David Guetta, DJ Khaled, DJ Snake, Major Lazer och Luis Fonsi. Just nu har Bieber fyra låtar på topp 30.

Aviciiinvaderade förra veckan toppskiktet med spår från AVĪCI (01). Denna vecka tar övriga listan tillbaka lite mark men Tim Bergling har utöver ettan Without You fortsatt fem låtar på topp 30.

Luis Fonsis Despacito [Universal/Universal] faller från 2 till 4 denna vecka 30 på listan.  Kaliffa tar däremot ett steg upp från 4 till 3 med Helt seriöst [Svenska inspelningar/Universal] nu på plats 4. Universal har denna vecka åtta av tio låtar på topp 10.

One Republic With Seeb med Rich Love [Interscope/Universal] tar ett intressant steg från 13 till nu 10. Veckans näst bästa nykomling är Molly Sandén med Rygg mot rygg [Molly Sandén/Sony] som 23. Norska Kamferdrops tolkar Björn Afzelius – eller rättare sagt Anne Linnet – på nya singeln Tusen bitar [Caroline/Universal] och går in som 33.

Ny etta på Heatseeker CNCO & Little Mix med Reggaeton Lanto [Syco/Sony].

På albumlistorna är TV-profilen Willy Björkman ny etta på den fysiska listan med Mot nya mål [Pama/Universal] och är bästa nykomling som 15 på albumlistan. Vinyllistan toppas av progrockaren Steven Wilson med nya To The Bone [Caroline/Universal].

På samlingslistan tronar soundtracket till Trolls [RCA/Sony] efter snart ett år på listan.

www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin