29 augusti 2017

STIM Dags att söka Stimstipendium

Förra året delade hundratalet personer på 4 miljoner kronor. Nu är det åter dags för Stimanslutna upphovspersoner att ansöka om Stimstipendiet. 

Stimstipendiet finns till för de låtskrivare och kompositörer som inte når topplistorna, men vars musik och texter ändå är av stort värde för svenskt musikliv.

– En del i Stims musikfrämjande uppdrag är att uppmärksamma svenska låtskrivare, kompositörer, tonsättare och textförfattare. Genom stipendierna bidrar Stim och därigenom alla de som betalar för musiken till återväxt och mångfald i svenskt musikliv. Det är ett samhällsnyttigt uppdrag – på så sätt kan musiken fortsätta att utvecklas säger Karsten Dyhrberg Nielsen, vd för Stim.

Stipendiebeloppen är 25 000 och 50 000 kronor och ansökningarna bedöms efter konstnärlig verksamhet och kvalitet. Kommittén strävar efter mångfald och spridning när det gäller konstnärliga former, ålder, kön och verksamhetsort.

Sista ansökningsdag är den 25 september. Ansök på Mina sidor på www.stim.se.

Christel Valsinger