31 juli 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 30 Lana Del Rey direkt i topp

Lana Del Rey är Sverigeaktuell på Way Out West nästa vecka. Men redan denna toppar hon som nykomling albumlistan med Lust For Life [Polydor UK/Universal]. På singellistan är Despacito med Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber [Universal/Universal] orubblig etta för fjortonde veckan i följd.

Joakim Lundell gick förra veckan in som trea på singellistan med Waiting For [Ninetone/Universal] och vi spekulerade i en ny etta för Lundell. Men den vänder ner en plats på en lista där Kampferdrops Jag trodde änglarna [Caroline/Universal] fortsatt är kvar på andraplatsen.

French Montana stannade förra veckan upp som åtta med Unforgettable [Bad Boy/Sony] men klättrar nu vidare till 5 och kanske är den som kan hota Luis Fonsi & co?. En annan stark klättrare är svenske Kaliffa som nu tar Helt seriöst [Svenska inspelningar/Universal] från 13 till 8.

Ny etta på Heatseeker är Sofi Tucker med Fuck They [Ultra/Sony].

Lasse Stefanz tycktes sitta mycket stabilt i toppen av albumlistan med Wind Me Up [Mariann Grammofon/Warner] men faller nu plötsligt till 13. albumet är dock fortfarande etta på den fysiska listan. Etta på vinyllistan är Alice Cooper med 70-talsdoftande Paranormal [Ear/Playground].

Albumlistan toppas återigen av filmmusiken till Trolls [RCA/Sony], det är samlingens 44:e vecka på listan.

Samtliga listor finns på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin