17 juli 2017

DIGITALT ”Your music is safe” – SoundCloud dementerar nedläggning

Förra veckan spreds ett rykte om att SoundCloud har maximalt 50 dagar på sig att rädda operationen. Det dementerades i helgen av tjänstens svenske medgrundare Alexander Ljung.

Spekulationerna om SoundCloud följde efter att bolaget stängt sina kontor i San Fransisco och London parallellt med att 144 anställda fick gå. Efter den nyheten har det också florerat rykten om att rapparen Chance The Rapper skulle gå in i den svenskkopplade Berlinbaserade musiktjänsten.

I sitt blogginlägg skriver Alexander Ljung:

”There’s an insane amount of noise about SoundCloud in the world right now. And it’s just that, noise. The music you love on SoundCloud isn’t going away, the music you shared or uploaded isn’t going away, because SoundCloud is not going away. Not in 50 days, not in 80 days or anytime in the foreseeable future. Your music is safe.”

Hela blogginlägget från Alexander Ljung: https://blog.soundcloud.com/2017/07/14/soundcloud-is-here-to-stay/

Lars Nylin