30 juni 2017

4 SNABBA Minna Fagerstedt/OneSeven Publishing

Minna Fagerstedt har lämnat Warner Chappell för att istället bygga upp verksamheten på nystartade förlaget OneSeven Publishing. Vi bad henne berätta om sin nya roll.

Varför tar du det här steget?

– I ärlighetens namn så hade jag inga tankar på att lämna min position som A&R på Warner/Chappell när jag först blev erbjuden jobbet, men efter en lång process av diskussioner fram och tillbaka så kändes förutsättningarna till slut för perfekta för att inte tacka ja. Det som lockade främst var att få vara med i uppbyggnaden av ett nytt förlag med mer eller mindre ett tomt roster, och att göra det tillsammans med disco:wax, Kobalt och Sony Music som är våra samarbetspartners. Efter fem år på ett majorbolag så är jag inte på något sätt fullärd, men jag tar med mig mycket kunskap och erfarenheter såklart.

 Berätta om One Seven Publishing!

– OneSeven Publishing är en satsning på disco:wax’s förlagsverksamhet som tidigare varit ganska vilande. I min roll som General Manager så kommer jag tillsammans med disco:wax’s VD, Janus Barnewitz, att driva förlaget, och då utgå både ifrån Stockholm och Köpenhamn. Sen är ju såklart VÄRLDEN vårt territorium! Tanken är att verksamheten inte bara ska fokusera på lokal framgång, utan även på att nå en internationell marknad. World domination for the win helt enkelt! I och med det nästintill tomma rostret i dagsläget så finns det ju verkligen en möjlighet för låtskrivaren att få en stor prioritet och det tycker jag känns fantastiskt att kunna erbjuda. Jag vill arbeta nära ett fåtal låtskrivare, då tycker jag att det är som roligast och mest utvecklande!

 Vad blir din roll?

– Min titel är General Manager och jag är den enda anställda på förlaget i dagsläget, men tanken är absolut att växa på sikt. Sedan har vi ju gjort en administrationsdeal med Kobalt som sköter registrering av låtar, royalty-utbetalningar, synk med mera.

Vad händer närmast?

– Det som händer just nu är att jag håller på att signa mina första låtskrivare till förlaget  – Ssshh! It’s a secret!

– Sen är det en del administration såhär i början för att få allt på banan, men efter sommaren så ska vi absolut vara helt up-and-running på alla fronter.

Christel Valsinger