20 juni 2017

4 SNABBA Ali Vedadi/TENACITY

TEN har startat imprinten TENACITY med Ali Vedadi som ansvarig. MI hörde av sig för en 4 SNABBA.

Hur skiljer sig Tenacity från ”vanliga” utgivningar på TEN? .
– Alla “vanliga” utgivningar TEN gör i nuläget är tyngre utvecklingsprojekt. Tanken med Tenacity är att om vi hör en låt eller artist vi gillar så ska steget till release vara kort och okomplicerat. I en tid då många kreatörer väljer att släppa själva måste vi kunna vara flexibla i hur vi skapar nya samarbeten. Tenacity kommer inte handla om kvantitet utan mer om att hitta saker som sticker ut och rör om samt skapa en bra setup bakom varje release.

Vad har ni på gång i inledningen?
– Vi har några inledande releaser som kommer ut under sommaren som vi ser fram emot. Releaser som kommer skilja sig ganska mycket ifrån varandra vilket känns kul. Den 23 juni släpper vi låten Summer State of Mind med en duo som heter Swedum. 30 juni har vi en release med en grupp som heter Hymner med låten Apart. Ser även mycket fram emot en release vi ska göra på svenska i augusti som jag tror starkt på!

Vem är du själv?
– Musik och techälskare som nu senast kommer från managementsidan. Är sex månader inne i min roll som A&R på TEN och förutom att jobba med de artistprojekt vi har så kommer mycket fokus ligga på just Tenacity kommande tiden.

Vad tycker du personligen är det mest intressanta som händer i musikbranschen just nu?
– Tycker att det pågår en del intressanta jämställdhetsprojekt runt om kring nu som känns väldigt viktigt, nu senast Equalizer Project! Tycker även den växande DIY-scenen är väldigt rolig att följa. Alla aggregatorer och Spotify for artists, tillsammans med växande antal branschutbildningar har öppnat många dörrar för kreatörer idag.

Lars Nylin