19 juni 2017

Inbjudan till mobil akademi

Grammisbelönade Kornél Kovács, Axel Bohman och Toxe är några svenskar som varit med på Red Bull Music Academy. Nu bjuder akademin in igen.

Red Bull Music Academy samlar sedan starten 1998 musiker, sångare, producenter och DJ:s från hela världen, för att delta i workshops och föreläsningar, samarbeta i akademins studior, samt spela på klubbar och livescener. Efter att under 20 år ha gjort nedslag över hela världen och gästat metropoler som Tokyo, New York, Melbourne, Kapstaden, Paris, São Paulo och Montreal återvänder den kringresande akademin till Berlin, där allt startade. Under en månad, kommer den tyska huvudstaden att fyllas av workshops, utställningar och spelningar.

Tidigare svenska deltagare inkluderar bl a Toxe, ModVo, Ulf Eriksson (Kontra-Musik), Grammisbelönade Kornél Kovács och Axel Boman.  

– RBMA blir vad du gör det till – en möjlighet att få koncentrera dig på din kreativitet, en chans att utbyta erfarenheter med dina musikaliska förebilder såväl som unga förmågor från hela världen, en fantastisk två veckors musikfest, en trampolin ut i ett ständigt expanderande musikuniversum, säger Kornél Kovács.

Totalt väljs 60 musikskapare, som alla representerar olika musikstilar och genrer, ut. Blandningen av olika bakgrunder, kunskapsnivåer och fokus utgör en unik sammansättning som gör varje akademi och de samarbeten som uppstår där helt unik. Tanken är att inspirera till samarbete och kreativitet – ofta fortsätter dessa samarbeten över nationsgränserna, långt efter att akademin är över, säger Sara Källberg på svenska Red Bull till MI.

Ansökan är öppen tom 4 september, 2017 och akademin arrangeras 8 september till 12 oktober, 2018. Vem som helst, med ett brinnande musikintresse, kan ansöka, Att delta är gratis och såväl resa som kost och logi ingår. Mer info och ansökan via www.redbullmusicacademy.com/apply

Lars Nylin