5 juni 2017

PRIS Atenzia dominerar Guldklaven

Atenzia dominerar stort vid Guldklavengalan i juli, bolaget fick mer än dubbelt så många nomineringar som någon annan. MI har alla nominerade och har även pratat med Atenzia.

Årets Guldklavengala blir ett riktigt tungviktsmöte. Tre av landets mest populära orkestrar är nominerade i kategorin Årets Dansband: Lasse Stefanz, Donnez och Casanovas. Och nu är det klart att Linda Bengtzing leder den stora prisgalan i Malung den 16 juli. Guldklavengalan direktsänds i P4 Sveriges Radio.

Stora dominanter är Atenzia. Där säger Pär Winberg:

– Det känns givetvis jättekul att våra band, musiker och album uppmärksammas såklart. Sju nomineringar blev det så vi är väldigt glada och stolta. 2016/2017 har varit och är vårt starkaste år hittills med ett antal riktigt bra och starka släpp. Vi har dessutom signat några riktigt starka namn under vintern och våren. Bland annat så har vi skrivit kontrakt  och jobbat stenhårt med två av Sveriges absolut största band – Streaplers och Donnez – som båda helt välförtjänt blivit nominerade till tunga priser.

Vad är er plan framåt?

– Vår målsättning är att fortsätta vara Sveriges största skivbolag för dansband. Något vi ödmjukt får se till att vårda och jobba stenhårt för att fortsätta vara. Att ett annat av våra band Sannex vann grammisen i år är också något vi är väldigt glada för.

Alla nominerade:

Årets Dansband 
Casanovas
Donnez
Lasse Stefanz

Årets Låt 

”Han gör himlen blå”, Blender (av Lars ”Lunkan” Lundgren)
”Hanna kommer hem”, Lasse Stefanz (av David Lindgren Zacharias, Ollie Olson, Per Persson)
”Jag e’ stark”, Sannex (av Andreas Olsson och Mattias Olofsson)

Årets Sångare
Hasse Carlsson, Flamingokvintetten
Tony Westland, Expanders
Anders Wigelius, Kindbergs

Årets Sångerska
Maria Persson, Blender
Anna Sköld, Wizex
Carolina Skaarup Tegnér, Callinaz

Årets Musiker 
Joachim ”Jocke” Sehlin, Perikles
Mikael ”Micke” Strömqvist, Donnez
Anders Tegnér, Larz Kristerz

Årets Album
King River, Streaplers
Rätt & slätt, Larz Kristerz
Ut i livet, Casanovas

Omröstningen startar söndag 2 juli kl. 20.00 – då publiceras telefonnumren för röstningen på P4 Danshemsida. Röstningen pågår fram till söndag 9 juli kl. 23.59, utom i kategorierna ”Årets Låt” och ”Årets Dansband” där omröstningen är öppen ända fram till sista halvtimmen av Guldklavengalan den 16 juli. Varje samtal kostar 9,90 kr varav 8,50 kr går till Radiohjälpen. En jury har halva makten och röstar fram en etta, tvåa och trea i varje kategori vilket sedan slås ihop med telefonrösternas resultat. Vid ett likaläge väger folkets röst tyngst.Dansbandspriset Guldklaven delas ut för artonde året i rad. Priset instiftades av Sveriges Radio, Dansbandsveckan i Malung och danstidningen Får Jag Lov.  

Galan sänds söndag 16 juli kl. 19.30- 22.00 i P4. Programmet kan även höras i direktsändning och i efterhand på Sveriges Radio Play.

Lars Nylin