5 juni 2017

LIVE Uno Svenningsson till Blixten & Co

Uno Svenningsson har skrivit avtal med Blixten & co. I höst syns han i TV4:s Så mycket bättre.
Artisten och låtskrivaren Uno Svenningsson fick sitt genombrott som soloartist på 1990-talet med låten Under ytan. Sedan dess har han släppt sju album och medverkat i Melodifestivalen två gånger. I sommar turnerar han runt om i Sverige och i höst är han en av deltagarna i Så mycket bättre.
 
På 1980-talet inledde Uno musikkarriären som sångare i bandet Freda’. De höll ihop fram till 1993 då han valde att satsa på sin solokarriär.

Debutalbumet Uno kom 1994 och innehöll bland annat Under ytan och Tro på varann, med Eva Dahlgren.

Totalt har Uno släppt sju soloalbum plus två julskivor tillsammans med Irma Schultz Keller. Han har även gjort flertalet duetter, bland annat på Kens singel Mamma från 1999.

Uno Svenningsson har medverkat i Melodifestivalen två gånger. 2007 tävlade han tillsammans med Irma Schultz Keller med låten ”God morgon” och 2016 deltog han med låten ”Håll mitt hjärta hårt” som han framförde tillsammans med Patrik Isaksson och Tommy Nilsson.

På torsdag den 8 juni kl 20:00 kan man se honom i Så mycket bättre – Uppladdningen på TV4, där man får en unik inblick i artisternas förberedelser inför årets säsong av Så mycket bättre.

Lars Nylin
Bilden fr v: Thomas Sebelius/ekonomichef Blixten & Co, Hans Desmond/Desmond Music AB/Management Uno, Tine Wallén/projektledare Blixten & Co, Carina Bihli Svenningsson, Uno Svenningsson, Emil Rossling Larsson/agent Blixten & Co