29 maj 2017

PÅ NYTT JOBB Sissi Hagald i ny roll

Sissi Hagald är sedan länge ett av de mest bekanta namnen när svensk musikbransch sysslar med artistjuridik. Från och med nu kombierar Hagald juridiken med att vara nyanlitad Creative Director hos ART:ERY music Group. Första fyndet är kanadensaren Cotis.
I rollen som Creative Director ingår A&R men också ansvarig för bolagets studior vid Slussen i Stockholm, de som tidigare under decennier gick under namnet Decibel. Där finns en koppling menar Sissi Hagald:
– Du vet ju att jag har jobbat på MNW med goa Dagge-mannen (Dag Lundqvist, f d ägare Decibel – MI:s anmärkning), så för mig känns det oerhört fint att få komma in och ta hand om denna juvel till studio.
Första insatsen som A&R är 18-årige Cotis från British Columbia, Kanada.
– Jag och en av de producenterna satt och slappade i varsin soffa och lyssnade på musik en tråkig vardag då Cotis spelade upp en låt på Sound Cloud. Det var kärlek vid första lyssningen, så jag bad producenten att kontakta honom. Någon månad senare betalade jag privat hans resa till Stockholm. Jag började på ART:ERY en vecka innan han kom och efter 2,5 vecka i studion på ART:ERY och helt galet bra låtar så har jag signat honom som min första artist. Det är ju rätt ovanligt i sig att en jurist efter så många år byter spår, att hon sedan som första insats tror på någon längst bort över Atlanten är nog inte heller helt vanligt, skrattar  Sissi Hagald.
Lars Nylin