22 maj 2017

PÅ NYTT JOBB Spotifys Karin Forsberg till Jubel

Jubel, Sveriges första reklambyrå i musikbranschen, fortsätter att expandera. Från den här veckan ansluter ett välkänt namn i musikbranschen, Karin Forsberg som under våren lämnade sin tjänst som Artist & Label Services Manager på Spotify.

Jubel grundades i början av 2016 av Erik Ohlsson, tidigare Head of Music & Brands på Universal Music, och har det senaste halvåret knutit till sig Adam Börjesson, tidigare Universal Music, och Markus Persson, tidigare Blixten & Co.

– Det känns enormt roligt att Karin ansluter till oss. Hennes kompetens, kreativitet och driv kommer tillföra enormt mycket till Jubel. Att hon dessutom jobbat sex år på Sveriges överlägset största musiktjänst Spotify gör henne till en ovärderlig resurs i vår satsning mot att cementera positionen som den bästa oberoende byrån i branschen, säger Erik Ohlsson till MI.

Karin axlar rollen som kreativ projektledare både inom artist- och varumärkesprojekt och kommer även ansvara för bolagets kontakt med digitala partners.

– Det känns fantastisk kul att komma till Jubel! Att få jobba med kreativa och nytänkande lösningar i en bransch som är under ständig utveckling är både utmanande och inspirerande. Med den kompetens och varierande erfarenheter som finns på Jubel är jag övertygad om att vi kommer bli ett grymt team som kan göra en stor skillnad för artister och kreatörer i branschen, fortsätter Karin Forsberg.

Jubel verkar inom verksamhetsområdena releaser, varumärkessamarbeten och bokning/live.
Bland releaser som bolaget gjort senaste året finns Sound of Arrows Beautiful Life, Linda Sundblads Bridges och Oskar Linnros & Daniel Adams-Rays Sitter på en dröm. Bland Jubels varumärkessamarbeten finns bl.a. Jack Daniels koncept Jack Friday, där man samarbetat med bandet Satan Takes a Holiday och Miriam Bryants samarbete med MTR. Som bokningsbolag representeras i dagsläget tio artister, däribland Sofia Karlsson, Mavrick och Blenda. Live sticker festivalen HudikKalaset ut som det största evenemanget.

Lars Nylin