22 maj 2017

PÅ JOBBET MED Jessica Brandt/Universal Music Publishing

En bra låt ska älskas av både yrkesjaget och ens inre ”fangirl”, menar Jessica Brandt på Universal Music Publishing, som har väggarna fulla av bilder på tuffa tjejer och börjar dagarna med vitaminbrus och demos.

Vad är ditt jobb? 

– A&R. Detta betyder att jag i steg 1 kontrakterar talangfulla låtskrivare och artister. När det är gjort börjar den riktiga resan ihop. Jätteroligt och stundtals jättesvårt. Men det bästa jag vet!

Vad är det första du gör på jobbet på morgonen?

– Dricker kaffe och vitaminbrus. Sedan lyssnar jag på demos jag fått i veckan med utvilade öron för att kolla om jag fortfarande tycker att de låter lika bra som första gången jag lyssnade.

Artistmerch som syns på ditt kontor/skrivbord? 

– En mix av rockbios, som i stort sett är det enda jag läser. Kan tipsa om Slash biografi men skippa Duff McKagans. Många bilder på tuffa tjejer, på väggen syns bl a PJ Harvey, Lune, Patti Smith, Björk, Seinabo Sey, Zhala och Maja Francis. Vad mer…  Jag har ett porträtt som Lune har målat av mig och en custom made snöglob från Maja Francis där det snöar stjärnor på texten ”GRL PWR”.

När du inte är på kontoret, var är du då? 

– Med låtskrivare/producenter i studion, på healing-sessions, spelningar eller hemma hos mig där jag bjuder på strawberry/peanutbutter-smoothies.

– Blir en hel del möten med branschkollegor också.

Vad är den största utmaningen med ditt jobb?

– Tid. Alltid tid.

Hur lyssnar du på musik på jobbet?

– På repeat! Jag har nog ett slags jobbläge och ett ”privat” läge när jag lyssnar på musik. Målet när jag lyssnar på musik på jobbet är ju dock alltid att ”yrkespersonen” och min inre fangirl båda ska älska låten. Försöker lyssna genre-brett och hålla mig uppdaterad. Hemma lyssnar jag absolut inte så, lyssnar sällan på kontemporär musik hemma.

Vad lyssnar du på just nu?

– På repeat: MagnusTheMagnus feat Seinabo Sey – Keep On Lovin’. Hemma: Badmotorfinger med Soundgarden.

Christel Valsinger

Foto: 15K Studios