21 maj 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 20 Luis Fonsi orubbad etta

Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber i Despacito [Universal/Universal] går inte att rubbasingellistan, globalt har låten nu passerat 600 miljoner bara på Spotify. Hov1 är kvar som etta på albumlistan med Hov1 [Svenska Inspelningar/Universal] men har passerats på singellistan av svenska kollegorna Tjuvjakt.

DJ Khaled är kvar som 2 på singellistan med I’m The One [Epic/Sony] feat Justin Biber. Ed Sheeran-febern har svalnat en aning men Shape Of You [Atlantic/Warner] är kvar som nummer 3 samtidigt som låten närmar sig mäktiga en miljard streams på Spotify (919 miljoner i skrivande stund).

Svenska Tjuvjakt tar klivet från 13 till 7 med Tårarna i halsen [Roxy/Sony] medan rivalerna i Hov1 tappar från 6 till 10 med Gift [Svenska inspelningar/Universal].

Samir & Viktor är bästa svenska nykomling med plats 30 för Kung [Giant/Warner]. I övrigt är de starkaste nyheterna en serie låtar från Eurovision Song Contest förra helgen. Belgiska Blanche går in som 18 med City Lights [PIAS/Border], bulgariska Sunstroke Project är ny som 20 med Hey Mamma [Catchy Tunes/Sony] medan vinnaren, portugisen Salvador Sobral går in som 33 med Amar Pilos Dois [Sony/Sony].

Även Robin Bengtsson fick nytta av ESC. I Can’t Go On [Capitol/Universal] klättrar från 5o till 24 och med 15 miljoner streams är låten nu Robins största på Spotify.

Heatseeker har en ny etta, upp från 3, i Petit Biscuit med Sunset Lover [Petit Biscuit/OD].

Starkaste nyhet på albumlistan är förre One Direction-medlemmen Harry Styles som går in som 3 med den självbetitlade debuten [Columbia/Sony].

Fysiska listan respektive vinyllistan domineras av två numera bekanta listtoppare. Per Gessle är etta på den totala med En vacker natt [BMG Rights/Sony] medan Henrik Berggren toppar vinylförsäljningen med Wolf’s Heart [Woah Dad!/Border].

Fortsatt etta på samlingslistan är Melodifestivalen 2017 [Warner/Warner] som alltså stod upp mot Eurovision Song Contest Kyiv 2017 [Universal/Universal] som nu är nummer 2.

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se