15 maj 2017

ESC Robin siktar på Europa

En femteplats i ESC var exakt vad Robin Bengtsson hade siktat på. Nästa mål är Europa.

– Jag har just landat hemma i Sverige och känslan från i lördags är lika närvarande. Det känns helt fantastiskt! Femteplats var vårt mål men jag kände efter att jag sagt det att det var ett högt uppsatt mål, sa Robin Bengtsson när han anlänt Arlanda i söndags efter finalen i Kiev.

Han fortsätter:

– Eurovision har gett mig många minnen för livet. Det är det roligaste jag gjort, det konstigaste jag gjort. Det är lite svårt att greppa hur många det är som suttit och tittat på det här framför tv:n. Jag vill verkligen tacka alla här hemma som stöttat mig. Imorgon måndag kliver jag in i replokalen och sen följer en sommar med gig, jag hoppas få träffa så många som möjligt och tacka för att jag fick äran att representera vårt land.

Till TT säger han att nästa mål är att återvända till Europa:

– Portugal är ju en värdig vinnare men det kanske inte blir en radiodänga. Så det finns kanske utrymme för oss andra att komma i kapp och förhoppningsvis spelas på radio ute i övriga Europa och kanske också få komma ut och lira. Jag och Salvador Sobral kommer inte att bli bokade på samma gig. Vi kan säkert båda två utöka våra karriärer ute i Europa, det är bara att se vad man kan hitta för möjligheter.

Lars Nylin