3 maj 2017

GRAMMIS Magnus Carlson fick hållbart pris

I samband med Grammis fick Magnus Carlson det nyinstiftade priset Årets hållbara artist. Nu har den extremt flitige sångaren haft ett tillfälle att ta emot priset.

Grammis och prispartnern Oatly förklarade i samband med utnämningen i en kommentar att stipendiet Årets hållbara artist ska tilldelas ”en artist som på olika sätt gör hållbara val och använder sin offentliga röst för att driva opinion i hållbarhetsfrågor”.

Magnus Carlson kan nu, vid sidan om äran, också ta emot stipendiesumman 100 000 kronor som tack för att han varit engagerad i miljöfrågor sedan flera år tillbaka.

– Bland annat såg vi prov på det i det folkliga TV-programmet Så mycket bättre då han tog upp miljötänket till de andra deltagarna och därigenom till svenska folket, sa Lisa Cronstedt, marknads- och kommunikationschef på Ifpi och projektledare för Grammiskommittén, tidigare i år.

Som del av stipendiet arrangerades också en workshop på Ifpi Sveriges kontor kring artisters möjligheter att kunna arbeta hållbart i framtiden. Målsättningen är att de spännande samtal och diskussioner som gruppen hade denna dag kommer att leda till olika aktiviteter under år 2017 och 2018 – bland annat under Way Out West i sommar. Deltagare under mötet: Magnus Carlson, Malin Weisby-Kratz från Cosmos, Lisa Öhman från Cosmos, Patrick Fredriksson från Luger, Linda Stålnacke från Blixten och c/o, Lisa Cronstedt från Ifpi Sverige/Grammis, representanter från Artister för miljön respektive representanter från Oatly.

Lars Nylin