27 april 2017

FESTIVAL Gather Festival vill bli Sveriges SXSW

I september ser en konferens- och festival dagens ljus. Gather Festival kallar sig Sveriges svar på SXSW och kommer att erbjuda föreläsningar inom vetenskap och innovation likväl som konserter.

– Gather handlar om att få olika discipliner att mötas för att få spännande saker att hända. Talarna vi bokar är några av världens och Sveriges just nu mest spännande och aktuella innovatörer och forskare inom ekonomi, människa+maskin, demokrati, stadsutveckling och kommunikation, säger Paulina Modlitba Söderlund som tidigare jobbat med programmen för bland annat Teklafestivalen, Webbdagarna och Women in Tech.

Bakom initiativet står (enligt uppgift i DI Digital) Jakob Grandin, som också står bakom klubbarna Trädgården och Under bron i Stockholm.Den 13-16 september äger festivalen rum och programmet har börjat fyllas på av både talare och artister.

På artistsidan: brittiska rapparen Lady Leshurr (bilden), transnationella dj:n Fatima Al Qadiri (som också kommer att tala), rapduon LASH och artisterna Amanda Bergman och Naomi Pilgrim. Bland talarna:  brittiska Resh Sidu, ansett namn inom Virtual Reality, amerikanska professorn Whitney Phillips som bl a skrivit en bok om onlineaggressioner och ”troll”  samt svenska Siavash Ghorbani, CTO och medgrundare av Tictail.

Mer info om festivalen och bokningarna hittar du här.

Christel Valsinger