17 april 2017

ARTIST The Magnettes till Summerfest, USA

Pajalatrion The Magnettes har bokats till Summerfest i Milwaukee, USA. Festivalen som har bästan en miljon besökare årligen, har sedan 1999 kunnat titulera sig ”världens största” enligt Guiness Rekordbok. I år firar den dessutom 50 år.

– Vi ska ta dit Pajala och Meänkieli genom vår show och musik. Det är ett område med många svenskättlingar så det kommer bli spännande, säger Sanna Kalla i The Magnettes som tidigare gjort showcase på bl a SXSW, CMJThe Great Escape och Canadian Music Week. .

Bandet är bokat till festivalens satsning på nya band, Emerging artist series. De får flott sällskap på festivalen, som också bjuder på bl a Bob Dylan, Red Hot Chili Peppers, The Chainsmokers, Toto, Pink, Tegan& Sara och svenska Miike Snow.

Summerfest är en del av The Magnettes USA/Kanada-turné i juni där de kommer att besöka Los Angeles, San Francisco, Seattle, Edmonton, Chicago.

21 april släpps deras nya singel Young & Wild som även finns med i serien Finaste Familjen i TV4. Dokumentären A Pajala State of Mind om bandet, gjord av Hans-Erik Therus, har visats flera gånger på SVT. De kommer även att medverka i SVT:s program om minoriteter. Där kan man följa dem under hashtaggen #minsquad, och bland annat se bilder och filmer från det kommande uppträdandet på Summerfest.

Christel Valsinger

Foto: Frida Bäcklund Thuneström