9 april 2017

MUSIKBOLAG Space Station 12 – mer än ett skäl att fira

Ett ettårsjubileum som firas med ett rejält kalas. Det tillhör numera inte vanligheterna. Men när Per Gessle dessutom strax är aktuell med eget nytt album valde han att fira även egna etiketten Space Station 12 med viss pompa då den jubilerade för första gången.

Det var i festlokalen Skyddsrummet på Söder i Stockholm som Space Station 12 firade med en tillställning av det slag som var i princip norm innan skivbranschens nedgång. Etiketten som drivs av Per Gessle och Marie Dimberg firade ett år, men att duon Good Harvest i dagarna släppt sitt debutalbum var i sig ett skäl till fest.

Även Alex Shield framträdde tillsammans med Charla K och gjorde bland annat den senare aktuella debutsingel. Allt efter att Gessle själv spelat två låtar med det band han turnerar med i sommar. Det gör han då i spåren av nya albumet En vacker natt, som släpps 28/4 i samarbete med BMG Rights.

Marie Dimberg summerar första året med Space Station 12:

– Det första vi släppte var Good Harvests Woodstock på singel. Därefter har vi släppt singlar med Fanny De Aguiar, Alex Shield och Charla K. Vårt första album är Good Harvests In A Life and Place Like This. Per Gessle släpper även sitt eget material på Space Station 12. Första singeln är Småstadsprat med Lars Winnerbäck som gäst. Vi är superpeppade på framtiden och kommer som jag sa på scenen, kontraktera hejvilt sånt vi tycker är bra.

Förra året sa Per Gessle säger i ett pressmeddelande om Space Station 12:

“Min ambition med Space Station 12 är att skapa en miljö med starka rötter i popens och rockens historia. Jag skulle vilja att det blev en etikett som lyssnaren verkligen kan identifiera sig med, på samma sätt som jag gjorde med Atlantic, Stiff och F-Beat Records när jag växte upp. SS12 kommer att vara ett hem för starka musikaliska personligheter, lysande låtskrivare och nyfikna producenter. Jag är oerhört stolt över att ha hittat en kreativ koppling till BMG Scandinavia som arbetar självständigt med erfarna hjärtan och sinnen och som alltid fokuserar på musiken. Jag älskar det.”

Nu är han alltså i gång på allvar i den ambitionen.

Lars Nylin