4 april 2017

ARTIST Schaffers tre “CBS-album” släpps i Storbritannien

Janne Schaffer förde ett hektiskt musikerliv på sjuttiotalet. Förutom att han var ABBA:s och Ted Gärdestads husgitarrist hann han släppa fem album i eget namn. Tre av dessa gavs ut av CBS, de har nu remastrats och släpps i Storbritannien nästa vecka.

Specialutgåvan med titlarna Katharsis, Earmeal och Presens ges ut av brittiska indie-labeln BGO Records som är specialiserade på klassiska inspelningar av högt samlarvärde med grupper, sångare och instrumentalister från 1950-talet fram till 80-talet:

– Vi har väldigt höga krav på våra utgivningar, och Jannes inspelningar uppfyller dem med råge. Vi har re-mastrat inspelningarna för att förhöja upplevelsen av vad som redan är mästerverk, säger Andy Gray på BGO Records.

Schaffer har spelat med artister som Bob Marley, Johnny Nash och Phil Collins. På Earmeal, som är inspelad i Los Angeles, spelar bland andra Jeff, Steve och Mike Porcaro och deras pappa Joe – ett av mycket få tillfällen där hela den musikaliska familjen Porcaro spelar tillsammans på ett album. De två förstnämnda bröderna bildade sedan Toto där även Mike medverkade.

Lars Nylin