3 april 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 13 Fortsatt duell Zara/Sheeran

Zara Larsson och Ed Sheeran fortsätter att helt dominera de tunga listorna. Zaras album So Good [TEN/Sony] tappar förstaplatsen på den den listan till Sheerans Divide [Atlantic/Warner]. Men Larsson är samtidigt ny etta på singellistan som centralperson i Clean Bandits Symphony [Atlantic/Warner].

Av Zara Larsson många egna låtar på listan klättrar Only You [TEN/Sony] från plats 7 till 5. Även Ed Sheeran kompenserar sina små tapp med uppgång på andra håll. Shape Of You (EastWest/Warner] faller en plats till två men parallellt klättrar Galway Girl från 8 till 4.

Samlingen Melodifestivalen 2017 [Warner/Warner] är även denna vecka etta såväl samlingslistan som den för fysisk försäljning. Men man kan ändå konstatera att festivalen i år möjligen kommer att missa pricken över i i form av en singeletta.

Wiktoria  är även nu bäst placerad med As I Lay Me Down [PRMD/Warner] som dock faller från 4 till 6, Förhoppningen, ur festivalperspektiv, är att Robin Bengtsson kommer tillbaka starkt med sin I Can’t Go On [Merion/Universal] i samband med Eurovision Song Contest i maj

En intressent klättrare i skuggan av nämnda dominanter är Jax Jones som gått från 48 till 22 och nu 12 med You Don’t Know Me [Polydor/Universal]. Låten är engelsmannens första placering på Sverigetopplistan och den nosar på förstaplatsen i ett antal länder inklusive hemlandet.

Starkaste nykomling är Zayn feat Partynextdoor med Still Got Time [Virgin/EMI/Universal]. Zayn hade två svenska listettor 2016 inklusive Pillowtalk.

Veckans Heatseeker är svenska duon Hearts & Colors med For The Love [Firefly Entertainment].

Albumlistan ser alltså nyss Sverigeaktuella Ed Sheeran återvända till förstaplatsen, före Zara Larsson. Veckans intressantaste nya namn är hårdrocktrion Heavy Tiger som går in som 7 med Glitter [Wild Kingdom/Sound Pollution], samma album är ny nummer 2 på listan för fysisk försäljning och även tvåa på vinyllistan. Ny etta på vinyltoppen är svenska Solen med Känslor säljer/miljonär [Playground/Playground].

Lars Nylin

 www.sverigetopplistan.se