27 mars 2017

MUSIKBOLAG Mr Radar i London

Mr Radar har anställt Saul Fitton som A&R med bas i London. Fitton kommer att jobba främst på förlags- och managementsidan hos bolaget.

Saul Fitton har tidigare arbetat hos producenten Brian Higgins och hans team Xenomania. Detta ledde till en tjänst hos Fraser T Smith, en av Englands mest framgångsrika låtskrivare och producenter, med hits till bland andra Adele, Sam Smith och nu senast Stormzy.

Under tre år utvecklade Saul Fitton Fraser T Smiths etikett och förlagsdel, 70hz, till vilket han kontrakterade artister och låtskrivare som Dakota, Lostboy och Melé. Fitton kommer att arbeta med A&R för Mr Radars befintliga roster främst på förlags- och managementsidan. Därtill kommer han tillsammans med Stockholmskontoret att leta nya kontrakteringar i England.

– Vi är väldigt glada att Saul anslutit till vårt team. Han har ett brett nätverk i England bland låtskrivare, artister, managers och A&Rs. I en tid då streaming tar över och förändrar marknaden förändras inte bara hur musik marknadsförs och konsumeras, utan även synen på och användandet av A&R-kunskap. Denna revolution pågår nu även i England och därför är det extra spännande att vi nu kan göra A&R på plats där, säger Daniel Larsson på Mr Radar.

– Det är jättespännande att bli en ny medlem i Mr Radar-teamet. Jag kommer med för att hjälpa bolaget att expandera internationellt och för att skapa en Londonnärvaro. Stallet är brilant och variernade, jag ser fram emot att arbeta med allihop liksom att utveckla kontakten mellan den svenska och den brittiska scenen. Att få arbeta med ett så extremt kunnigt och erfaret team som Mr Radars är ett utmärkt tillfälle för mig att utvecklas, kommenterar Saul Fitton i ett pressmeddelande.

Bland Mr Radars klienter finns namn som Miriam Bryant, Seeb, Mads Langer, Nause och Duvchi.

Lars Nylin

På bilden från vänster: Miriam El-Saraj, Henrik Augustin, Saul Fitton, Torbjörn Sten, Daniel Larsson och Per Lindholm.