14 mars 2017

PRIS Ansökan öppen för Denniz Pop Awards

Denniz Pop Awards 5-årsjubilerar i år och nu är det dags att skicka in bidrag till juryn, som bland annat består av Max Martin, Tove Lo, Laleh och Rami Yacoub.

Denniz Pop Awards instiftades 2013 till minne av internationellt framgångsrike producenten och låtskrivaren Denniz Pop, i syfte att föra hans arv vidare och lyfta ung talang.

Priset delas ut i fyra kategorier. I de två priskategorierna ”Årets rookie låtskrivare/producent” och ”Årets rookie artist/band” delas 10 000 dollar ut. Bland tidigare vinnare finns Smith & Thell och låtskrivarteamet bakom Zara Larssons världshit Lush Life: Iman Conta Hultén, Linnea Södahl och Emanuel Abrahamsson.

– Vår mission är att vaska fram nästa generation populärmusikgenier och ge dem en knuff framåt. Jag hoppas självklart på att ännu fler tar chansen och skickar in sina låtar i år. Vi märker tydligt behovet av vårt arbete som det moderna musikpriset och som en aktör som arbetar för framtidens musikexport. De som vinner ett rookiepris, och även de som nomineras, får en ordentlig skjuts i karriären i och med utnämningen och äran i att bli utvald av vår tunga jury, säger Jacob Schulze juryordförande och initiativtagare till Denniz Pop Awards.

Utöver Rookie-priserna finns ”The Grand Prize”, som 2016 gick till svenska låtskrivar- och producentduon Mattman & Robin, samt ”Årets MVP”, som förra året gick till managern och skivbolagskvinnan Marie Dimberg.

De som vill anmäla sin musik till Denniz Pop Awards gör det via hemsidan http://dennizpopawards.com/enter senast den 7 maj.

Juryn består av några av Sveriges största musiknamn; Max Martin, Tove Lo, Rami Yacoub, Laleh, Jörgen Elofsson, Andreas Carlsson, Jacob Schulze, John Amatiello, Kristian Lundin, David Kreuger och Per Magnusson. Personer som, tillsammans med Denniz Pop, bidragit till “det svenska musikundret” och själva haft stora internationella framgångar i musikbranschen.

Juryn tar fram sex nominerade till rookiekategorierna som sedan öppnas för allmän omröstning. Priserna delas sedan ut den 17 juni i samband med en galamiddag.

Christel Valsinger