5 mars 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 9 Mello in på allvar

Albumaktuella Ed Sheeran är tillbaka i topp på singellistan med Shape Of You och på albumlistan toppar Weeknd åter med Starboy [Republic/Universal]. Framförallt  var dock detta veckan då ”Mello” började synas i toppen av listorna.

Förra veckans nya etta Joakim Lundell är med All I Need [Ninetone/Universal] kvar i toppen som tvåa. På grund av felaktig information stod det på MI:s Facebooksida att Lundell höll tätplatsen, vi beklagar missen. Kygo är featuring Selena Gomez kvar som nummer 3 med It Aint Me [Sony/Sony].

Bästa nykomling är Chainsmokers feat. Coldplay som 4 med Something Just Like This [Disruptor/Sony]. Chainsmokers har därmed två låtar topp 10, den andra är Paris på plats 8.

Kvar på samma placering som senast, i detta fall 9, är Katy Perry feat Skip Marley i Chained To The Rhythm [Capitol/Universal].

FO&O gick senast in som 17 med Gotta Thing About You [Artist House/Sony] och klättrar nu till 11. Men vare sig de eller De Vet Du tar hand om den inofficiella titeln ”hittills bäst från Melodifestivalen.”

De Vet Du tappar från 20 till 24 med Road Trip [Universal/Universal]. Som bäst har De Vet Du legat 9. Istället kniper Wiktoria den statusen genom att gå in som 7 med As I Lay Me Down [PRMD/Warner].

Överhuvudtaget är detta veckan när Melodifestivalen gör avtryck på allvar. Det märks exempelvis i att veteranen Owe Thörnqvist går in som 2 på Heatseeker med Boogieman blues [Warner/Warner]. Men ännu tydligare i att samlingen Melodifestivalen 2017 [Warner/Warner] tar över samlingslistans tätplats som nykomling. Samlingen toppar även den totala listan för fysisk försäljning.

På vanliga albumlistan är det mest anmärkningsvärda att Sabina Ddumba efter 11 veckor går från 53 till 10 med Homeward Bound [Warner/Warner].

Magnus Carlson är tvåa på listan med Den långa vägen hem [Amigo/Playground], upp från 4, men toppar vinyllistan.

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se