7 februari 2017

LIVE Kraftfulla följder för Albatraoz

Sparken från bokningsbolaget och skivbolaget, och nu även sparken ur bandet. Följderna blev kraftfulla för den medlem i gruppen Albatraoz som under ett framträdande i lördags förgrep sig mot en kvinna i publiken.

En viralt spridd film visar hur medlemmen vid en spelning i Uddevalla tar tag i huvudet på en 18-årig kvinna och sedan pressar det mot sitt underliv. Först kom beskedet att bokningsbolaget United Stage och skivbolaget Sony Music omedelbart brutit samarbetet med bandet. På måndagen kom även beskedet att Albatraoz gjort detsamma. Boråsbandet skriver på Facebook:

”Under ett uppträdande i lördags begicks en helt oacceptabel handling av en enskild medlem mot en kvinna i publiken. Detta var ett enskilt agerande och vi vill ta helt avstånd från dennes handling som vi inte någonsin vill ska förknippas med oss eller vår musik. Det strider mot våra värderingar och samarbetet med medlemmen har avslutats omedelbart. Vi vill framföra vår ursäkt till berörd person, anhöriga, vänner och all övrig publik.”

– Vi har mycket riktigt representerat bandet, men vi har efter det som hänt valt att avsluta samarbetet. Det ligger så långt från våra värderingar och det är oacceptabelt beteende, säger Anders Larsson, Managing Director & CEO vid United Stage, till tidningen Nyheter24.

Han lägger även till att United Stage tar kraftigt avstånd från det inträffade och att bokningsbolaget inte hade bokat den här konserten.

Lars Nylin

Lars Nylin